Stuur een aanvraag
Vraag een terugbelverzoek aan
Bel ons
Houdt de cmdctrl -toets ingedrukt en druk op +/-
Hoofd pagina -> Nieuws en artikelen -> Hulpmiddelen Voor Ouderen - Onze Aanbevelingen

Nieuws

Hulpmiddelen Voor Ouderen - Onze Aanbevelingen

Assi Step women w turn1 OPTIMIZED SIZE
Geschatte leestijd 5 min. Gepubliceerd 28.07.2018
Hulpmiddelen voor ouderen en onze aanbevelingen: Veel ouderen hebben problemen met lopen. Er zijn verschillende producten die uitkomst kunnen bieden. In dit artikel geven we u aanbevelingen voor loophulpmiddelen voor senioren die de nodige ondersteuning bieden en helpen om dagelijks in beweging te blijven.

Moeilijkheden met loopfunctie

Ouder worden brengt uitdagingen met zich mee. Ongeveer 1/3 van alle ouderen van 65 jaar of ouder valt minimaal één keer per jaar. De helft hiervan lijdt zelfs onder herhaalde valpartijen, waarvan ongeveer 5% eindigt in ernstig letsel. Dit wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van meerdere factoren.

Ouder worden, een handicap veroorzaakt door een beroerte of andere diagnose, en bepaalde omgevingsfactoren. Enkele voorbeelden van deze factoren zijn: glad oppervlak , drempels of voorwerpen op de vloer of op de trap.

Daarom is het goed om te weten welke hulpmiddelen voor ouderen beschikbaar zijn. Loophulpmiddelen voor senioren die het gemakkelijker maken om in beweging te blijven en zelfstandig in eigen huis te blijven wonen.

We weten dat lichaamsbeweging goed is voor zowel de fysieke en mentale gezondheid. Een actieve levensstijl voorkomt dementie en vele andere gezondheidsproblemen. Onderzoek toont aan dat lichaamsbeweging inderdaad een sleutelrol kan spelen in een lang en gezond leven.

Daarom raden we aan om hulpmiddelen voor ouderen te gebruiken om in beweging te blijven, sociale activiteiten te kunnen ondernemen en loopfunctie en kwaliteit van leven te behouden.

Goede loophulpmiddelen helpen u om moeilijke taken uit te voeren zonder het werk geheel uit handen te nemen.
AssiTech AS

Loophulpmiddelen - Krukken

Foto Hjelpemiddelsentralen Krykker

Krukken zijn met name gunstig mensen die hulp nodig hebben bij het lopen, vooral tijdens revalidatie.

Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld krukken na een heupfractuur, waarbij revalidatie zeer effectief blijkt te zijn. Tijdens revalidatie is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor wat het lichaam nodig heeft om de controle over het lichaam terug te krijgen. Dit wordt gedaan in samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten om de juiste methoden te vinden. Zij moeten de patiënten ook motiveren om hun lichaam te gebruiken.

Er zijn veel verschillende soorten krukken. Het is belangrijk dat u krukken vindt die comfortabel voor u zijn en die u voor een langere periode kunnen ondersteunen. Het is aan te raden krukken te kiezen die in hoogte verstelbaar, gedempt en gewatteerd zijn. Er zijn krukken die u ondersteunen bij de onderarm, oksel of pols. Er zijn ook krukken waar u uw knie of scheenbeen op kunt neerleggen, zodat u uw armen en handen vrij kunt houden.

In ieder geval is het raadzaam om advies in te winnen bij uw therapeut om te kijken wat voor u het beste werkt.

Tenslotte:Vergeet de ijsklauwen voor uw krukken en spikes voor uw schoenen niet als u vallen op ijs wilt voorkomen!

Loophulpmiddelen - Rollator

Op straat treft u veel rollators aan en dat is niet voor niets!

Topro rullator pegasus
Adult Age Elderly 272864

Rollators dienen als ondersteuning op lange of korte afstanden. Als u wat rust nodig heeft, kunt u op de rollator gaan zitten of uw boodschappentassen naar huis vervoeren. De rollator kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is een geweldige manier om actief te blijven als u worstelt met beperkte mobiliteit.

Als u een rollator nodig heeft, moet u nadenken over welke factoren voor u belangrijk zijn, want er zijn verschillende opties. Heeft u bijvoorbeeld een inklapbare rollator nodig die in de achterbak van de auto past, of een tas of plateau om uw spullen op neer te zetten onderweg naar huis? Hebt u eenlamp en een bel nodig als u door de straten suist? Het is een goed idee om na te denken over wat nuttig voor u kan zijn en hierin de juiste keuze te maken. Met een rollator is het gemakkelijker om actief te blijven en uw sociale activiteiten te onderhouden – ook met een beperking.

Loophulpmiddel - Stair Walker AssiStep

Assi Step couple

Heeft u een trap in huis, dan kunt u gebruik maken van het traphulpmiddel AssiStep. AssiStep is een loophulpmiddel voor trappen en bestaat uit een handgreep, die met behulp van het railsysteem wordt verplaatst. AssiStep biedt steun en houdt u veilig tijdens het traplopen, zodat u in uw eigen tempo de trap op kunt. Dit is een geweldige manier om uw eigen huis bereikbaar te houden, zodat u zich niet hoeft te beperken tot één verdieping of een traplift moet installeren.

Kiezen voor veiligere oplossingen die tegelijkertijd bijdragen aan zelfredzaamheid en beweging in uw eigen huis heeft grote gezondheidsvoordelen. Wist u bijvoorbeeld dat beweging het risico op dementie helpt verminderen?

Ontworpen voor uw huis

De AssiStep is ontworpen en ontwikkeld door ingenieurs en industrieel ontwerpers van de toonaangevende technische universiteit van Noorwegen.

De AssiStep is ontworpen om op natuurlijke wijze op te gaan in uw huiselijke omgeving als een discrete oplossing.

Blijf veilig en actief

De AssiStep is getest en gecertificeerd door het wereldwijd erkende TÜV uit Duitsland. Het is goedgekeurd voor gebruikers met een gewicht tot 120 kg/264 pond en voldoet aan de technische veiligheidsnormen EN ISO 12182: 2012 en EN ISO 14971: 2012.

Kan in de meeste soorten trappen worden geïnstalleerd

AssiStep is zo ontworpen dat het gemakkelijk aan uw trap kan worden aangepast. Het hulpmiddel kan worden geïnstalleerd in zowel rechte als gebogen trappen en trappen met vlakke bordessen.

Neemt weinig ruimte in beslag

Als de hendel is ingeklapt, valt alleen de mooie roestvrijstalen railing op.

Kies uw Assistep

Configureer uw AssiStep - in slechts een paar stappen!

Welk type trap heeft u?

Valg

Wie bent u? Bent u een particulier of een instituut die interesse heeft in een Assistep?

Valg

We hebben uw postcode nodig om de dichtstbijzijnde dealer te vinden en uw verzendkosten en installatiekosten te kunnen berekenen.

Omdat u een ander type trap heeft, bieden we u een huis inspectie aan om zo een aanbieding te kunnen doen.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

In sommige gevallen hebben wij meer informatie nodig over uw trap. Daarom vragen wij u om uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen bellen indien nodig. Uw emailadres hebben wij nodig om uw offerte te kunnen mailen inclusief extra informatie.

Controleert u alstublieft uw ingevoerde gegevens voordat u op verzenden klikt.

Nadat u het formulier verstuurd heeft ontvangt u een email met een prijsindicatie. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en is veilig bij ons.
Bedankt voor de aanvraag. U ontvangt binnenkort een e-mail met meer informatie en een prijsopgave op basis van uw keuzes