Stuur een aanvraag
Vraag een terugbelverzoek aan
Bel ons
Houdt de cmdctrl -toets ingedrukt en druk op +/-
Hoofd pagina -> Nieuws en artikelen -> 3 Tips Voor Trapveiligheid Voor Ouderen

Nieuws

3 Tips Voor Trapveiligheid Voor Ouderen

Fallforebygging i eget hjem a574a8556f269c992993fc2135b89cf5
Geschatte leestijd 3 min. Gepubliceerd 15.09.2020
Van de trap vallen kan dramatische gevolgen hebben, zoals een heupfractuur of een femurhalsfractuur. In dit artikel zullen we verschillende opties bekijken om traplopen veiliger te maken.

1. Blijf in beweging

Training for seniors2
Vallen kan leiden tot minder beweging, echter kan minder beweging ook leiden tot een verhoogd risico op vallen.
Rapport valpreventie bij senioren (NTNU)

Een nieuwe studie, uitgevoerd door de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie, toont aan dat onvoldoende beweging de grootste risicofactor is voor verminderde zelfredzaamheid in eigen huis. Verwondingen behoren tot de ernstigere consequenties van een valpartij. Voor oudere senioren met verminderde loopfunctie, hebben oefeningen met een focus op kracht en balans het best gedocumenteerde effect.

Valpartijen worden ten onrechte gezien als een natuurlijk en onvermijdelijk onderdeel van ouder worden. De gevolgen van vallen omvatten niet alleen verwondingen, maar ook angst om te vallen, onvoldoende beweging, verminderde kwaliteit van leven en in het ergste geval vroegtijdig overlijden.

Maatregelen:

  • Er is een schat aan documentatie die aantoont dat beweging en regelmatige oefeningen een sterk risicoverlagend effect hebben wat betreft vallen van trappen of op vlakke oppervlakken.
  • Vooral oefeningen met een focus op kracht en balans blijken een grote impact te hebben.

Studies uit Australië tonen aan dat 2 keer per week sporten gedurende het hele jaar, het risico op een valpartij verkleint met 30%.

2. Verlichting

Light in staircase

Door uw trap goed te verlichten, vermindert u het risico op struikelen en is het gemakkelijker om te zien waar de volgende trede is. Naast meer verlichting, wordt het ook aanbevolen om contrasttape op elke trede te plakken om het contrast tussen elke trede te vergroten.

Als u een slaapkamer op de 2e verdieping hebt, is het misschien een goed idee om een zaklamp in uw la te bewaren voor het geval de stroom uitvalt.

3. Pas uw trap aan met gebruiksvriendelijke mobiliteitshulpmiddelen

AssiStep is een innovatief en revolutionair traphulpmiddel
Blijf zelfstandig in uw eigen huis

Met de AssiStep haalt u een stevige ondersteuning in huis voor het op- en aflopen van uw trap. De AssiStep vermindert het risico op vallen en geeft u zelfvertrouwen. De traphulp wordt verplaatst door de lichte maar sterke aluminium handgreep voor u uit te duwen – net als bij een rollator. Wanneer de hendel naar beneden wordt getrokken, wordt deze automatisch vergrendeld, zodat u op veilige wijze ondersteunt wordt bij elke stap die u zet.

Toen we de AssiStep ontwikkelden, hadden we één duidelijk criterium: het product mag uw veiligheid nooit in gevaar brengen.

De AssiStep is gecertificeerd door de toonaangevende wereldwijde certificeringsorganisatie TÜV en is CE-gemarkeerd voor gebruikers met een gewicht tot 120 kg. De AssiStep kan worden geïnstalleerd bij zowel rechte trappen en gebogen trappen en biedt een stevige ondersteuning bij het traplopen. Hij vermindert tevens het risico op vallen aanzienlijk door een barrière te vormen tussen u en de trap, waardoor uw zelfvertrouwen op de trap toeneemt.

Sinds de lancering van het product in 2015 is het gebruikersbestand snel gegroeid en tegenwoordig is de AssiStep beschikbaar in meer dan 20 landen over de hele wereld. Het is een

betaalbare en actieve oplossing voor meer veiligheid bij het traplopen.

Kies uw Assistep

Configureer uw AssiStep - in slechts een paar stappen!

Welk type trap heeft u?

Valg

Wie bent u? Bent u een particulier of een instituut die interesse heeft in een Assistep?

Valg

We hebben uw postcode nodig om de dichtstbijzijnde dealer te vinden en uw verzendkosten en installatiekosten te kunnen berekenen.

Omdat u een ander type trap heeft, bieden we u een huis inspectie aan om zo een aanbieding te kunnen doen.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

In sommige gevallen hebben wij meer informatie nodig over uw trap. Daarom vragen wij u om uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen bellen indien nodig. Uw emailadres hebben wij nodig om uw offerte te kunnen mailen inclusief extra informatie.

Controleert u alstublieft uw ingevoerde gegevens voordat u op verzenden klikt.

Nadat u het formulier verstuurd heeft ontvangt u een email met een prijsindicatie. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en is veilig bij ons.
Bedankt voor de aanvraag. U ontvangt binnenkort een e-mail met meer informatie en een prijsopgave op basis van uw keuzes

Download onze brochure:

  • .pdf
    AssiStep brochure AssiStep-brochure-dutch.pdf Maat: 4,17 mb Last ned