Stuur een aanvraag
Vraag een terugbelverzoek aan
Bel ons
Houdt de cmdctrl -toets ingedrukt en druk op +/-
Hoofd pagina -> Vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen?

Categorieën
 • Alle vragen
 • Wie kan de Asistep gebruiken?
 • Financieren en kopen
 • Product vragen
 • Technische vragen
Veelgestelde vragen
 • Wat is de levertijd van de Assistep?

  Vanwege het 100% op modules gebaseerde ontwerp, is onze gebruikelijke levertijd slechts drie weken vanaf de datum van bestelling tot de voltooide installatie. Langere levertijden kunnen voorkomen, maar in dringende gevallen kan een snellere levertijd dan twee weken mogelijk zijn. Als de distributeur in uw land alle onderdelen op voorraad heeft, is het ook mogelijk om de bestelling binnen enkele dagen na order af te nemen.

 • Kan de AssiStep buiten worden geïnstalleerd?

  Momenteel is de AssiStep alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Volg ons op Facebook voor nieuws over onze producten.

 • Hoeveel kost een Assistep

  Als u uw informatie invuld in onze prijscalculator, sturen we u een e-mail met een prijsindicatie en aanvullende informatie

 • Wie is de beoogde gebruiker van de Assistep?

  Van de honderden installaties die tot vandaag zijn uitgevoerd, genieten veel verschillende soorten gebruikers de hulp van de AssiStep. De jongste is een zesjarige jongen met hersenverlamming, en de oudste is een 95-jarige man met mobiliteitsproblemen. De typische gebruiker is iemand die op de een of andere reden een trap moeilijk of intimiderend vindt. Sommigen zijn op de grond of van de trap gevallen en willen daarom meer steun en veiligheid bij het traplopen. De AssiStep werkt goed voor mensen die mobiel en veilig willen blijven. Wat diagnoses betreft, is de AssiStep ontwikkeld om gebruikers te helpen die lijden aan Multiple Sclerose, CP, de ziekte van Parkinson, COPD, gebruikers die een beroerte hebben gehad en gebruikers die na een operatie of verwonding revalidatie nodig hebben.

 • Waar moet ik op letten als ik bedenk of mijn trap geschikt is voor de AssiStep?

  De AssiStep kan in de meeste trappen worden geïnstalleerd. We raden u aan foto's te maken die het volledige verloop van de trap laat zien, evenals de gebieden rond de bovenste en onderste treden. In de meeste gevallen is het wenselijk om het railsysteem uit te breiden tot 30-40 cm vanaf de rand van de bovenste trede van de bovenverdieping. Als de ruimte beperkt is of als de muur dicht bij de trap eindigt, raden we aan ons foto's te sturen om snel feedback te krijgen. U vindt onze meetwijzer ook hier onder technische informatie.

 • De trappen in mijn huis zijn smal. Kan de AssiStep hier worden gemonteerd?

  Ja, zolang de breedte van de trap minimaal 60 cm is. Trappen smaller dan dit zijn zeer ongewoon.

 • Ik heb al een leuning. Kan de AssiStep boven mijn leuning worden gemonteerd?

  Ja, het AssiStep railsysteem kan boven een leuning worden geïnstalleerd die al op zijn plaats zit. We raden echter altijd aan om een bestaande leuning te vervangen door de leuning van AssiStep. De AssiStep-leuning is gemaakt van roestvrij staal en aluminium en is daarom uitstekend geschikt als leuning voor mensen die geen gebruik hoeven te maken van de AssiStep-steunhandgreep.

 • Is de Assistep geschikt voor kinderen?

  Ja, meerdere kinderen profiteren in hun dagelijks leven van de hulp van een AssiStep. Onze jongste gebruiker is zes jaar oud. Lees het verhaal van Peder (6) en zie hem voor het eerst alleen met de hulp van een AssiStep de trap op lopen.

 • Is de AssiStep geschikt voor patiënten na een beroerte?

  Ja, in feite begon ongeveer 30% van de bestaande AssiStep-gebruikers in Noorwegen het te gebruiken nadat ze een beroerte hadden gehad. Hier kunt u enkele verhalen lezen van patiënten met een beroerte die de AssiStep voor langere perioden hebben gebruikt. Er zijn meerdere instanties die de AssiStep gebruiken als een hulpmiddel voor revalidatie na een beroerte en mensen die zich nu redden zonder aanvullende hulp. Zoals de video in dit gebruikersverhaal laat zien, geven veel patiënten na een beroerte de voorkeur aan het verplaatsen van de hendel met hun best functionerende arm.

 • Is de AssiStep geschikt voor COPD-patiënten?

  Ja. Oddbjørn (68), lijdt aan COPD en gebruikt de AssiStep sinds 2016.

 • Is de AssiStep geschikt voor mensen die lijden aan neuropathie?

  Ja. Hier kun je het verhaal lezen van Andrea Elisabeth gevoel in haar benen verloor.

 • Is de AssiStep geschikt voor dementiepatiënten?

  We bevelen de AssiStep over het algemeen niet aan voor dementiepatiënten, omdat de gebruiker moet leren om de hendel op te tillen wanneer hij naar beneden loopt. De meeste patiënten met dementie hebben de neiging om te vergeten hoe ze het product moeten gebruiken als ze dit niet hebben geleerd voordat ze dement werden.

 • Mijn handkracht is verminderd. Kan ik de AssiStep gebruiken?

  Net als bij een rollator of een gewone leuning, is een bepaalde grijpkracht nodig om van het voordeel van de AssiStep te genieten.

 • Is de hendel in hoogte verstelbaar?

  Ja. De hoogte van de handgreep kan naar behoefte worden aangepast. De hoogteaanpassing wordt uitgevoerd door gecertificeerde installateurs.

 • Hoe gemakkelijk kan het handvat worden verplaatst?

  We krijgen veel feedback van mensen die ons vertellen dat het handvat bij het naar boven gaan een stuk makkelijker te verplaatsen is dan ze hadden verwacht. Het handvat is gemaakt van aluminium en weegt slechts 1,3 kg, dus het is niet veel zwaarder dan een rollator duwen. Bij het verlaten van de trap wordt de hendel twee tot drie cm opgetild om de hendel naar voren te duwen. Patiënten na een beroerte doen dit vaak liever met één hand.

 • Is de AssiStep in verschillende kleuren verkrijgbaar?

  Ja. De standaarduitvoering van de AssiStep wordt geleverd in een combinatie van grijstinten en geanodiseerd aluminium. Neem contact met ons op als u uw AssiStep wilt personaliseren met egen kleuren. In dit geval moet u wel rekening houden met extra levertijd.

 • Hoe wordt de AssiStep geïnstalleerd?

  We hebben lokale partners die zijn opgeleid en gecertificeerd om de AssiStep veilig in uw huis te installeren. De installatie zelf duurt meestal drie tot vier uur. In onze video sectie vindt u een timelapse video die laat zien hoe snel een Assistep geïnstalleerd kan worden.

 • Zal de AssiStep de "vrije ruimte" van mijn trap verminderen?

  Alleen in het geval wanneer de handgreep in de trap geparkeerd moet worden. Als de handgreep aan de boven- of onderkant van de trap weggevouwen wordt, wanneer deze niet wordt gebruikt, zal de leuning van AssiStep niet meer dan 10 cm van de muur uitsteken.

 • Wat is het maximale gebruikersgewicht?

  De AssiStep is getest en gecertificeerd door de Duitse certificeringsorganisatie TÜV voor gebruikers tot 120 kg.

 • Waar is de Assistep verkrijgbaar?

  Momenteel is de AssiStep beschikbaar in Noorwegen, Zweden, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Groot Brittanië, Denmark en Zwitserland.

  Er worden voortdurend meer landen toegevoegd, dus aarzel niet om een e-mail te sturen naar contact@assistep.nl als je een AssiStep wilt kopen in een land dat hierboven niet vermeld staat.

 • Hoe wordt bepaald of de AssiStep geschikt is voor mijn trap?

  In de meeste gevallen kan de AssiStep geïnstalleerd worden. Dit geldt ook als er geen doorlopende muur langs het hele trappenhuis is. De rail van AssiStep kan in veel gevallen ook rechtstreeks boven een bestaand railsysteem worden geïnstalleerd.

 • Kunnen twee mensen in hetzelfde huis de AssiStep gebruiken?

  Zolang er voldoende ruimte beschikbaar is aan de boven- en onderkant van de trap, is het mogelijk om meerdere beugels op hetzelfde railsysteem te plaatsen. Als u niet zeker weet of er voldoende ruimte is, stuur ons dan enkele foto's via het contactformulier en we geven u feedback.

 • Is de AssiStep gepatenteerd?

  Ja :)

 • Kan ik dingen mee naar boven of naar beneden nemen tijdens het gebruik van de AssiStep?

  Ja dat kan. Een op maat gemaakte tashaak is verkrijgbaar als accessoire voor de AssiStep. Foto's hiervan kunnen hier bekeken worden.

 • Wordt AssiStep aanbevolen voor mensen met cognitieve stoornissen?

  Normaal gesproken raden we AssiStep niet aan aan mensen met dementie of een andere gevorderde cognitieve stoornis. Om AssiStep een goede oplossing voor de gebruiker te laten zijn, moet de persoon kunnen leren en begrijpen hoe hij AssiStep moet gebruiken.

  Als u twijfelt, raden we u aan contact op te nemen met uw lokale vertegenwoordiger in uw regio om een vrijblijvende proefperiode te regelen.

Samtykke
Bedankt voor uw vraag, we antwoorden zo snel mogelijk Met vriendelijke groet, Het Assistep Team
Wilt u een prijsaanbieding?