Stuur een aanvraag
Vraag een terugbelverzoek aan
Bel ons
Houdt de cmdctrl -toets ingedrukt en druk op +/-
Hoofd pagina -> Nieuws en artikelen -> Traplift: Waarom Alternatieven Het Overwegen Waard Zijn

Nieuws

Traplift: Waarom Alternatieven Het Overwegen Waard Zijn

Geschatte leestijd 6 min. Gepubliceerd 15.08.2018
Voor mensen die moeite hebben met traplopen, zijn er verschillende oplossingen op de markt. Een traplift was voorheen een van de meest gekozen manieren om deze uitdaging aan te pakken, echter bespreken wij in dit artikel waarom een traplift niet per se de beste oplossing voor u is, en kijken we ook naar geschikte alternatieven.

Wat is een traplift?

Stair lift narrow stairs
Een traplift is een elektrisch zitapparaat dat u tussen verschillende verdiepingen in huis vervoert. Het bestaat meestal uit een railingsysteem dat is afgestemd op uw trap, evenals een ziteenheid. De stoel beweegt langzaam langs de trap naar boven, meestal met een tempo van rond de 6,35 cm per seconde.
Deze video toont de snelheid van een traplift

Brandveiligheidsvoorschriften en bouwvoorschriften

Trappen zijn meestal één van de belangrijkste vluchtroutes in het geval van brand

Trapliften nemen helaas nogal wat ruimte in beslag, waardoor de trap in het geval van een brand niet altijd als vluchtroute kan worden gebruikt.

De railing van een traplift neemt meestal ongeveer 18 - 22 cm ruimte in vanaf de muur en de ziteenheid neemt normaal gesproken ongeveer 35 - 45 cm ruimte in vanaf de muur. In een noodsituatie kunnen railing en ziteenheid hierdoor worden beschouwd als brandgevaar. In veel landen dient de bruikbare breedte van de trap 100 cm te zijn nadat de railing van de traplift is geïnstalleerd. Dit betekent ook dat er voldoende ruimte beschikbaar moet zijn aan de boven- en onderkant van de trap waar de ziteenheid geparkeerd staat wanneer deze niet in gebruik is.

Cons Of A Stair Lift

Traplift prijzen

Rechte trappen

Er zijn een aantal verschillende modellen beschikbaar en de gebruikelijke prijsklasse waarnaar u zou kijken is €2.500 - €3.500 voor een rechte traplift.

Trappen met bochten, bordessen en hoeken

Bij gebogen trappen moeten de leuningen op maat worden gemaakt om in uw trap te passen. Dit betekent langere levertijden en een behoorlijk groot prijsverschil. Een gebogen traplift begint meestal rond de € 6.500 en kan duurder worden afhankelijk van de complexiteit van de trap. Langere trappen en meer bochten en bordessen kunnen de prijs verder verhogen.

Actief blijven

Door technische beperkingen en bouwvoorschriften is een traplift niet altijd een optie, maar er zijn ook andere redenen waarom u andere opties zou moeten overwegen:

Fysieke inactiviteit wordt in deze tijd beschouwd als één van de grootste uitdagingen voor de volksgezondheid wereldwijd. In beweging blijven heeft tal van wetenschappelijk ondersteunde gezondheidsvoordelen, zoals:

 • Verhoogt de kans op zelfredzaamheid en in het eigen huis kunnen blijven wonen
 • Lagere kans op vallen en breuken
 • Lager risico op diabetes type 2
 • Lager risico op darm- en borstkanker
 • Beter geheugen en andere cognitieve functies

Bronnen: http://www.who.int/dietphysica... / https://helsenorge.no/trening-...

Bewegen is voor uw lichaam een belangrijk medicijn en het is wetenschappelijk bewezen dat het ziekten zoals dementie, hart- en vaatziekten, hartaanvallen en beroertes kan voorkomen.
Actieve spieren tijdens het traplopen
Een traplift bewerkstelligt echter juist het tegenovergestelde:

De ervaring leert dat mensen die een traplift gebruiken en daardoor zelf geen trappen meer lopen, in zeer korte tijd trappen ook niet meer kunnen
lopen. Vooral ouderen en mensen met een handicap zullen spiermassa verliezen als ze in hun eigen huis niet meer traplopen.

Actief inactief

Om deze reden hebben wij het traphulpmiddel AssiStep ontwikkeld

Assistep elderly man 3
De AssiStep is een traphulp waarmee u in beweging blijft en waarmee u veilig kunt traplopen in eigen huis

De AssiStep is ontwikkeld door Noorse ingenieurs en werd in 2015 op de markt gebracht. Ons verlangen om de AssiStep te ontwikkelen werd aangewakkerd door de ervaring die wij hadden met onze eigen grootouders en hun uitdagingen trappen te lopen in hun eigen huis. Moeite met traplopen is vaak het gevolg van ziekten zoals Parkinson, beroerte en MS, maar ook van een aantal andere factoren zoals verminderd evenwicht, duizeligheid en een voorgeschiedenis van vallen.

Statistische feiten:

 • Elke 20 minuten sterft een oudere persoon in de VS door een val (bron: https://www.nsc.org/home-safety/safety-topics/older-adult-falls)
 • Ongelukken bij het traplopen heeft bijgedragen aan 1.900 doden en 1,3 miljoen bezoeken aan de spoedeisende hulp in ziekenhuizen per jaar in de VS (bron: National Safety Council 2011; Pauls 2011)

Van de trap vallen kan grote gevolgen hebben, zoals een heupfractuur of femurhalsfractuur. Meer dan 95% van alle heupfracturen wordt veroorzaakt door vallen.

Hoe kunt u actief blijven in eigen huis op een veilige manier stimuleren?

We hebben de traphulp AssiStep ontwikkeld om veilig in beweging blijven in uw eigen huis te stimuleren

Sinds de lancering in 2015 wordt het product nu geïnstalleerd in meer dan 20 landen wereldwijd.

De AssiStep is gecertificeerd door de toonaangevende wereldwijde certificeringsorganisatie TÜV en is goedgekeurd voor gebruikers met een gewicht tot 120 kg. De AssiStep kan zowel in rechte trappen.

als in gebogen trappen worden geïnstalleerd en biedt een sterke en veilige ondersteuning bij het traplopen. Het hulpmiddel vermindert het risico op vallen aanzienlijk door een barrière te vormen tussen u en de trap, waardoor u met vertrouwen in beweging kunt blijven in uw eigen huis.

Assi Step women w turn1 OPTIMIZED SIZE
Assistep weggevouwen richting de muur

Wat kost de AssiStep?

We krijgen veel telefoontjes van klanten met de vraag: "Hoeveel kost de AssiStep?".

Er zijn verschillende redenen waarom het niet mogelijk is om een ​​vaste prijs te geven voor de AssiStep.

Het is echter moeilijk om een ​​nauwkeurige schatting van de prijs te geven. Verschillende factoren kunnen de kosten van de installatie beïnvloeden: type trap (overloop, gebogen, recht) de lengte van de trap, de aard van de muur, de omstandigheden ter plaatse, etc. De prijs zal over het algemeen hoger zijn voor wenteltrappen en bordessen dan voor rechte trappen.

In tegenstelling tot trapliften heeft de AssiStep geen jaarlijks onderhoud of dure servicecontracten nodig, omdat het een mechanisch product is met minder onderhoud.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom we de prijzen zo veel lager kunnen houden dan trapliften:

 1. De AssiStep is een 100% mechanisch product, waardoor het eenvoudig en betrouwbaar is. Er is meestal geen onderhoud nodig en het werkt nog steeds als de stroom in uw huis uitvalt
 2. De AssiStep is een 100% module-gebaseerd systeem. Dit betekent dat we ons railingsysteem niet op uw trap hoeven af te stemmen, maar in plaats daarvan afgewerkte modules kunnen gebruiken en deze ter plekke aan uw trap kunnen aanpassen. Dit vermindert arbeidsintensief werk en maakt het voor ons mogelijk om het product op korte termijn te installeren.
Bekijk onze informatievideo:

Waarom is de AssiStep een goede keuze?

Ontworpen voor uw huis

De AssiStep is ontworpen en ontwikkeld door ingenieurs en industrieel ontwerpers van de toonaangevende technische universiteit van Noorwegen.

De AssiStep is ontworpen om discreet en op natuurlijke wijze op te gaan in de omgeving.

Blijf veilig en actief

De AssiStep is getest en gecertificeerd door het wereldwijd erkende TÜV uit Duitsland. Het is goedgekeurd voor gebruikers met een gewicht tot 120 kg/264 pond en voldoet aan de technische veiligheidsnormen EN ISO 12182: 2012 en EN ISO 14971: 2012.

Kan in de meeste soorten trappen worden geïnstalleerd

AssiStep is zo ontworpen dat het gemakkelijk aan uw trap kan worden aangepast. Het hulpmiddel kan worden geïnstalleerd in zowel rechte als gebogen trappen en trappen met vlakke bordessen.

Neemt weinig ruimte in beslag

Als de hendel is ingeklapt, valt alleen de mooie roestvrijstalen railing op.

Download onze brochure

 • .pdf
  AssiStep brochure AssiStep-brochure-dutch.pdf Maat: 4,17 mb Last ned

Kies uw Assistep

Configureer uw AssiStep - in slechts een paar stappen!

Welk type trap heeft u?

Valg

Wie bent u? Bent u een particulier of een instituut die interesse heeft in een Assistep?

Valg

We hebben uw postcode nodig om de dichtstbijzijnde dealer te vinden en uw verzendkosten en installatiekosten te kunnen berekenen.

Omdat u een ander type trap heeft, bieden we u een huis inspectie aan om zo een aanbieding te kunnen doen.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

In sommige gevallen hebben wij meer informatie nodig over uw trap. Daarom vragen wij u om uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen bellen indien nodig. Uw emailadres hebben wij nodig om uw offerte te kunnen mailen inclusief extra informatie.

Controleert u alstublieft uw ingevoerde gegevens voordat u op verzenden klikt.

Nadat u het formulier verstuurd heeft ontvangt u een email met een prijsindicatie. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en is veilig bij ons.
Bedankt voor de aanvraag. U ontvangt binnenkort een e-mail met meer informatie en een prijsopgave op basis van uw keuzes