Stuur een aanvraag
Vraag een terugbelverzoek aan
Bel ons
Houdt de cmdctrl -toets ingedrukt en druk op +/-
Hoofd pagina -> Nieuws en artikelen -> Welke Alternatieven Zijn Er Voor Trapliften?

Nieuws

Welke Alternatieven Zijn Er Voor Trapliften?

Assi Step women w turn1 OPTIMIZED SIZE
Geschatte leestijd 6 min. Gepubliceerd 03.08.2018
Naarmate we ouder worden en gezondheidsproblemen ontwikkelen, wordt traplopen een steeds grotere uitdaging. Een traplift is één van de manieren om deze uitdaging te verhelpen. In dit artikel gaan we in op enkele beschikbare opties, evenals de kosten voor trapliften en voor de AssiStep.

Als traplopen een uitdaging wordt

Velen van ons hebben ervaren hoeveel uitdagingen traplopen kan bieden via familie of vrienden. Hier liggen meestal meerdere oorzaken aan ten grondslag. Traditionele manieren om deze problemen op te lossen zijn onder meer:

 • Een traplift of plateaulift bij u thuis installeren
 • Uw huis herbouwen zodat u op één verdieping kunt wonen
 • Uw huis verkopen

Uit onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis wil blijven wonen. Velen hebben er hun hele leven lang gewoond, waardoor dit ook goed te begrijpen is.

Welke alternatieven zijn er?

Welke alternatieven zijn er voor trapliften

Moeite met traplopen wordt met name veroorzaakt door aandoeningen zoals een beroerte, Parkinson, MS en botbreuken.

Sommige mensen hebben juist meer moeite met traplopen als gevolg van spierproblemen, zoals Andrea, die de spierziekte Neuropathie heeft, en daardoor verminderde kracht en evenwicht, waardoor traplopen een moeilijke taak wordt zonder extra ondersteuning.

Traplopen is ook een grote uitdaging voor mensen die lijden aan de longziekte COPD. Steile heuvels beklimmen en traplopen is vermoeiend voor de ademhaling. Oddbjørn (68) heeft bijvoorbeeld

het AssiStep-traphulpmiddel tot in de kelder van zijn huis geïnstalleerd om het veiliger te maken om zijn hele huis te blijven gebruiken.

Trapliftkosten en alternatieven

Traplift prijs: schachtlift en platformlift

Schachtliften kosten meestal tussen de € 10.000 + installatie.

Dit soort lift kan een goed alternatief zijn voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoelen en deze moeten kunnen verplaatsen tussen verdiepingen door.

Een plateaulift is een alternatief voor een schachtlift en is een eenvoudigere en wat goedkopere optie.

Beide oplossingen vereisen echter nogal wat beschikbare ruimte in uw huis. Plateauliften worden het meest gebruikt in openbare gebouwen, omdat ze veel ruimte in beslag nemen.

Plattformheis

Traplift prijs

De traplift prijs ligt gemiddeld tussen de € 2.500 - € 7.000

Voor rechte trappen ligt de prijs tussen € 2.500 - € 3.500 en voor gebogen trappen begint deze rond de € 6.000.

De uiteindelijke prijs hangt af van hoeveel bordessen, bochten en hoeken de trap heeft, aangezien de railing op uw specifieke woning moet worden afgestemd. Dit vermindert ook de doorverkoopwaarde, omdat een op maat gemaakte traplift niet zomaar hergebruikt kan worden op een andere trap.

AssiStep - Dé hulp bij traplopen

Assistep prijs
AssiStep is een nieuw en revolutionair hulpmiddel voor traplopen.

AssiStep is 100% mechanisch en wordt verplaatst door de lichte maar sterke aluminium handgreep voor u uit te duwen – net als een rollator. Wanneer de hendel naar beneden wordt getrokken, wordt deze automatisch vergrendeld, zodat u op veilige wijze ondersteund wordt bij elke stap die u zet. Indien u uw evenwicht verliest wanneer u de trap afloopt, zorgt AssiStep voor een fysieke barrière om vallen te voorkomen.

Sinds de lancering van het product in 2015 is het gebruikersbestand snel gegroeid en de AssiStep is vandaag beschikbaar in meer dan 20 landen over de hele wereld. Dit hulpmiddel is voor de meeste mensen een betaalbare oplossing die beweging stimuleert. In vergelijking met een traplift kost is de installatie van de AssiStep ongeveer de helft goedkoper.

Door het minimalistische ontwerp is hij ook een stuk betrouwbaarder dan een traplift, en normaal gesproken is er geen onderhoud nodig.

Traphulp
AssiStep man up OPTIMIZED SIZE

Typische gebruikersgroepen:

De AssiStep is geen vervanging voor een traplift, maar een eenvoudigere, goedkopere en actievere oplossing voor mensen die zo lang mogelijk gezond willen blijven en op veilige wijze hun loopfunctie willen behouden of verbeteren.

De resultaten sinds de lancering in 2015 spreken voor zich: er zijn talloze voorbeelden van mensen die in een rolstoel zitten en toch de AssiStep kunnen gebruiken tijdens het traplopen. Er zijn ook veel voorbeelden van patiënten met een beroerte die hun loopvaardigheid hebben verbeterd tijdens het trainen met de AssiStep, zodat ze na 6-12 maanden van training en revalidatie zonder kunnen.

Andere belangrijke voordelen van de AssiStep:

 • Slechts 2 weken levertijd
 • Geen jaarlijkse service en inspectie nodig zoals bij trapliften
 • U hoeft geen bouwvergunning aan te vragen bij bouwautoriteiten zoals bij trapliften
 • Betrouwbaar en duurzaam doordat het product 100% mechanisch is

Milieuvriendelijk zonder gebruik van vet, olie of andere koolwaterstoffen. (Onze productie draait ook op 100% hernieuwbare waterkracht).

Wat kost de AssiStep?

We krijgen veel telefoontjes van klanten die vragen: "Hoeveel kost de AssiStep?".

Er zijn verschillende redenen waarom het niet mogelijk is om een ​​vaste prijs te geven voor de AssiStep.

Het is echter moeilijk om een ​​nauwkeurige schatting van de prijs te geven. Verschillende factoren kunnen de kosten van de installatie beïnvloeden: type trap (overloop, gebogen, recht) de lengte van de trap, de aard van de muur, de omstandigheden ter plaatse, etc. De prijs zal over het algemeen hoger zijn voor wenteltrappen en bordessen dan voor rechte trappen.

In tegenstelling tot trapliften heeft de AssiStep geen jaarlijks onderhoud of dure servicecontracten nodig, omdat het een mechanisch product is met minder onderhoud.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom we de prijzen zo veel lager kunnen houden dan trapliften:

 1. De AssiStep is een 100% mechanisch product, waardoor het eenvoudig en betrouwbaar is. Er is meestal geen onderhoud nodig en het werkt nog steeds als de stroom in uw huis uitvalt
 2. De AssiStep is een 100% module-gebaseerd systeem. Dit betekent dat we ons railingsysteem niet op uw trap hoeven af te stemmen, maar in plaats daarvan afgewerkte modules kunnen gebruiken en deze ter plekke aan uw trap kunnen aanpassen. Dit vermindert arbeidsintensief werk en maakt het voor ons mogelijk om het product snel bij u thuis te installeren.

Download onze brochure:

 • .pdf
  AssiStep brochure AssiStep-brochure-dutch.pdf Maat: 4,17 mb Last ned
Bekijk onze informatievideo:

Kies uw Assistep

Configureer uw AssiStep - in slechts een paar stappen!

Welk type trap heeft u?

Valg

Wie bent u? Bent u een particulier of een instituut die interesse heeft in een Assistep?

Valg

We hebben uw postcode nodig om de dichtstbijzijnde dealer te vinden en uw verzendkosten en installatiekosten te kunnen berekenen.

Omdat u een ander type trap heeft, bieden we u een huis inspectie aan om zo een aanbieding te kunnen doen.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

In sommige gevallen hebben wij meer informatie nodig over uw trap. Daarom vragen wij u om uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen bellen indien nodig. Uw emailadres hebben wij nodig om uw offerte te kunnen mailen inclusief extra informatie.

Controleert u alstublieft uw ingevoerde gegevens voordat u op verzenden klikt.

Nadat u het formulier verstuurd heeft ontvangt u een email met een prijsindicatie. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en is veilig bij ons.
Bedankt voor de aanvraag. U ontvangt binnenkort een e-mail met meer informatie en een prijsopgave op basis van uw keuzes