Stuur een aanvraag
Vraag een terugbelverzoek aan
Bel ons
Houdt de cmdctrl -toets ingedrukt en druk op +/-
Hoofd pagina -> Trap Klimmer - De Innovatieve Oplossing

Trap Klimmer - De Innovatieve Oplossing

Assi Step Stair Climber

Mensen met verminderde mobiliteit en zijn vaak afhankelijk van verschillende mobiliteitshulpmiddelen om zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen.

Loophulpmiddelen, zoals looprekken, rollators of krukken zijn vooral handig voor senioren en mensen met beperkte loopfuctie, om op vlakke oppervlakken zelfstandig te kunnen blijven bewegen.

Veel mensen wonen echter in een huis met twee of meer verdiepingen, en willen tussen deze verdiepingen kunnen blijven bewegen. Dit kan vooral moeilijk zijn voor mensen met beperkte mobiliteit en een verhoogd risico op vallen. In dit geval is een trap klimmer een handig hulpmiddel voor extra ondersteuning tijdens het dagelijkse traplopen.

Inhoud van dit artikel

Wat is een trap klimmer precies?

Hoe werkt de trap klimmer?

Voor wie is de trap klimmer geschikt?

Wat kost de trap klimmer?

Voordelen van een trap klimmer

Waar moet u op letten bij het kopen van een trap klimmer?

Wat is een trap klimmer precies?

De trapklimmer AssiStep is een gloednieuw product op het gebied van toegankelijkheid en mobiliteitshulpmiddelen voor mensen met beperkte loopvaardigheid. De AssiStep ondersteunt u bij het traplopen, zodat u zelfstandig en in beweging kunt blijven.

AssiStep is een mechanische trapklimmer die bestaat uit een railing en een stevige handgreep. De handgreep beweegt tijdens het gebruik langs het railingsysteem, terwijl het railingsysteem stevig aan de muur is bevestigd.

De AssiStep heeft een gepatenteerd vergrendelingsmechanisme dat voorkomt dat u van de trap glijdt of valt. Elke keer dat u druk uitoefent op de handgreep, vergrendelt deze onmiddellijk en biedt u ondersteuning en veiligheid.

Vanwege het moderne Scandinavische design past de AssiStep keurig in de meeste huizen en neemt hij weinig ruimte in beslag.

Als de AssiStep niet wordt gebruikt, kan de handgreep worden ingeklapt en neemt zo slechts 18 cm ruimte in vanaf de muur.

De railing en handgreep zijn uitsluitend gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen zoals geanodiseerd aluminium en roestvrij staal.

AssiStep Before After1
Ontwikkelingsproces

Het idee achter de AssiStep begon in 2012 aan de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU), waar drie ingenieursstudenten, in samenwerking met fysiotherapeuten, gebruikers en ergotherapeuten, prototypes ontwikkelden van een gloednieuw type trapklimmer die de activiteit bevordert en de hartslag verhoogt.

Hier is het idee achter de AssiStep geboren!

Na in 2012 - 2014 met veel feedback 5-6 prototypes te hebben gemaakt, werd het product uiteindelijk in productie genomen en in 2015 in Noorwegen gelanceerd. Het werd later datzelfde jaar gecertificeerd door de gerenommeerde technische certificeringsinstelling TÜV Nord in Duitsland.

Was ist eine Treppensteighilfe

Hoe werkt de trap klimmer?

De trap oplopen

Houd bij het oplopen van de trap het onderste deel van de handgreep vast:

 1. Beweeg de hendel naar voren en strek uw armen uit om wat ruimte tussen uw lichaam en de hendel te creëren.
 2. Neem een stap omhoog terwijl u op de handgreep steunt.

Herhaal dit voor elke stap.

De trap opgaan
De trap aflopen

Houd bij het aflopen van de trap het bovenste deel van de handgreep vast:

 1. Til de buitenrand van het handvat op (deze is niet zwaar).
 2. Terwijl de hendel iets wordt opgetild, schuift u de hendel een volledige armlengte voor u uit.
 3. Laat de handgreep zakken of oefen er kracht op uit. U zult merken dat deze direct vergrendelt en dat u hierop kunt steunen wanneer u een stap naar beneden doet.
 4. Herhaal dit voor elke stap.

Het gemak van een puur mechanisch hulpmiddel, zonder knoppen of technische fratsen, is voor veel mensen een eye-opener.

De trap aflopen
Wij hebben het tot ons doel gemaakt om mensen te helpen op veilige wijze zelfstandig in eigen huis te blijven wonen. Onze missie is om u in staat te stellen uw loopfunctie te behouden of te verbeteren. Op die manier is de kans groter dat u in uw eigen huis een gezond leven kunt blijven leiden.
Assitech AS

Voor wie is de trap klimmer geschikt?

Mensen met beperkte loopfunctie en moeite met traplopen hebben veel baat bij de AssiStep. Hij biedt ondersteuning en bescherming tijdens het traplopen, en een mogelijkheid om mobiel te blijven. Zo kan de AssiStep helpen met afvallen, uw hartslag op peil houden of zelfs intervaltraining.

De AssiStep is onder andere geschikt voor mensen die lijden aan:

Of mensen die om andere redenen minder mobiel zijn.

Wat kost de trap klimmer?

De prijs van de AssiStep is afhankelijk van verschillende factoren. Omdat het een puur module-gebaseerd systeem is zonder op maat gemaakte onderdelen, hoeft de AssiStep niet individueel te worden aangepast aan uw trap. Belangrijke factoren die de prijs van het systeem beïnvloeden, zijn onder meer:

 • Type trap (recht, 90 graden gebogen, 180 graden gebogen, etc.).
 • De installatievoorwaarden, zoals muursteun en beschikbare ruimte aan boven- en onderkant.
 • De lengte van de trap
 • De gekozen accessoires

Er zijn twee belangrijke redenen waarom we de prijzen veel lager kunnen houden dan trapliften:

1. De AssiStep is een 100% mechanisch product, waardoor het eenvoudig en betrouwbaar is. Er is meestal geen onderhoud nodig en het werkt nog steeds als de stroom in uw huis uitvalt

2. De AssiStep is een 100% module gebaseerd systeem. Dit betekent dat we ons leuningsysteem niet op uw trap hoeven af ​​te stemmen, maar in plaats daarvan afgewerkte modules van hoge kwaliteit kunnen gebruiken en het ter plekke aan uw trap kunnen aanpassen. Dit vermindert arbeidsintensief werk en maakt het voor ons mogelijk om het product snel bij u thuis te installeren.

Soms is het ook mogelijk om een vergoeding te krijgen via de gemeente of via uw ziektekostenverzekering. Neem contact met ons op voor hulp bij dit proces.

AssiStep is een innovatief en revolutionair traphulpmiddel

Voordelen van een trap klimmer

 • Geen bouwvergunning vereist.
 • Zeer betrouwbaar want het is 100% mechanisch en werkt zelfs bij stroomuitval.
 • Minder dan 2 weken levertijd in de meeste gebieden.
 • Geen onderhoudscontract nodig (reguliere servicecontracten zijn echter als optie verkrijgbaar bij de meeste distributeurs).

Waar moet u op letten bij het kopen van een trap klimmer?

We raden altijd een adviesgesprek aan met een professionele adviseur. In sommige gevallen kan het een goed idee zijn om het product ook te testen, om er zeker van te zijn dat het product de juiste oplossing is voor u en uw dierbaren.

Op verzoek kan de installatie op korte termijn worden uitgevoerd, aangezien er geen bouwvergunning nodig is en het systeem is gebaseerd op modules. Hierdoor kan de levering snel volgen en de montage ter plaatse worden uitgevoerd.

Kies uw Assistep

Configureer uw AssiStep - in slechts een paar stappen!

Welk type trap heeft u?

Valg

Wie bent u? Bent u een particulier of een instituut die interesse heeft in een Assistep?

Valg

We hebben uw postcode nodig om de dichtstbijzijnde dealer te vinden en uw verzendkosten en installatiekosten te kunnen berekenen.

Omdat u een ander type trap heeft, bieden we u een huis inspectie aan om zo een aanbieding te kunnen doen.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

In sommige gevallen hebben wij meer informatie nodig over uw trap. Daarom vragen wij u om uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen bellen indien nodig. Uw emailadres hebben wij nodig om uw offerte te kunnen mailen inclusief extra informatie.

Controleert u alstublieft uw ingevoerde gegevens voordat u op verzenden klikt.

Nadat u het formulier verstuurd heeft ontvangt u een email met een prijsindicatie. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en is veilig bij ons.
Bedankt voor de aanvraag. U ontvangt binnenkort een e-mail met meer informatie en een prijsopgave op basis van uw keuzes