Stuur een aanvraag
Vraag een terugbelverzoek aan
Bel ons
Houdt de cmdctrl -toets ingedrukt en druk op +/-
Hoofd pagina -> Nieuws en artikelen -> 6 Dingen Die U Moet Weten Voordat U Een Traplift Koopt

Nieuws

6 Dingen Die U Moet Weten Voordat U Een Traplift Koopt

6 dingen die u moet weten voordat u een traplift koopt
Geschatte leestijd 5 min. Gepubliceerd 20.01.2020
Bent u op zoek naar een traplift? Lees onze 6 belangrijkste dingen die u moet weten en ontdek welke alternatieven er zijn.

1. Wat is een traplift?

Een traplift is een gemotoriseerd heftoestel dat u zittend op een stoel tussen verdiepingen vervoert. In tegenstelling tot huisliften of trapklim-hulpmiddelen, vervoert een traplift u langs de trap via een railing die aan de vloer van de trap is bevestigd.

Trapliften worden doorgaans onderverdeeld in de categorieën rechte trapliften en gebogen trapliften. De laatste categorie moet meestal op maat worden gemaakt om in uw trap te passen (en is dus duurder).

De lift beweegt zich tussen de verdiepingen met een snelheid van ongeveer 0,15 meter per seconde, wat betekent dat de rit tussen verdiepingen meestal enkele minuten duurt.

Video die de typische snelheid toont

2. Traplift prijzen

Zoals bij de meeste producten die aan uw thuisomgeving moeten worden aangepast, is de prijs afhankelijk van de installatievoorwaarden.

Gebogen trapliften zijn doorgaans 100 - 200% duurder in vergelijking met rechte trapliften, omdat gebogen versies meestal op maat moeten worden gemaakt om in uw specifieke trap te passen.

Rechte trapliften - prijzen:
De gemiddelde prijs voor een rechte traplift is € 2.500 - € 3.500 inclusief 1 jaar fabrieksgarantie.

Gebogen trapliften - prijzen:
De gemiddelde prijs voor een gebogen traplift is € 6.000 - € 10.000 inclusief 1 jaar fabrieksgarantie.

Houd er rekening mee dat deze prijzen geen rekening houden met onderhoudskosten. Aangezien het wordt aanbevolen trapliften elke 6 tot 12 maanden een beurt te geven, kunnen deze kosten flink oplopen. Omdat de typische garantieperiode erg kort is, heeft u doorgaans een hoger budget nodig dan hierboven aangegeven in verband met de reparatie- en servicekosten na aankoop.

3. Garantie en service

De meeste trapliften zijn voorzien van een fabrieksgarantie van 1 jaar. Merk op dat zowel dealers als fabrikanten standaard zeer korte garantietermijnen bieden, omdat ze weten dat uw traplift waarschijnlijk regelmatig onderhoud nodig heeft.

Onderzoek van Welke.co.uk laat zien dat de typische voorrijkosten minimaal € 200 bedragen, plus werkuren voor de technicus, om uw probleem op te lossen. In veel gevallen beginnen de werkelijke kosten van het bezitten van een traplift dus nadat de installatie is voltooid en er onderhoud nodig is.

Voordat u besluit om een specifiek product te kopen, dient u meer informatie te vragen over de kosten van het vereiste onderhoud zodra de korte garantieperiode voorbij is.

Stair lift repair

4. Verkooptactieken die kopers onder druk zetten

Onderzoek toont aan dat ongeveer de helft van alle trapliftklanten zich onder druk voelt gezet door de verkooptechnieken van de verkoper.

Dergelijke technieken omvatten:

  • Druk om een duurder model traplift te kiezen
  • Overmatig aantal verkoopgesprekken
  • Hoge initiële verkoopprijs waarbij de klant moet afdingen

Het is ook bekend dat sommige fabrikanten uw contactgegevens opslaan en u meerdere jaren nadat ze uw contactgegevens hebben ontvangen nog regelmatig bellen.

Een eigenaar van een traplift vertelde Which.co.uk:

‘’Oorspronkelijk solliciteerde ik op een advertentie om een gratis ‘’onafhankelijk boekje’’ te ontvangen. Als gevolg daarvan kreeg ik in ongeveer twee jaar lang talloze telefoontjes van het bedrijf’’.

Pressure selling stair lift

5. Actief blijven

Een van de beste dingen die u kunt doen om een goede gezondheid te bevorderen en uw levensverwachting te verlengen, is in beweging blijven. Wetenschappelijke studies tonen aan dat zelfs korte wandelingen evenals traplopen bij u thuis een vitale impact hebben op uw gezondheid. De studie toont ook aan dat eenvoudige activiteiten zoals stofzuigen, korte wandelingen en tuinieren al voldoende zijn om een goede gezondheid te bevorderen.

Een studie met 36.000 mensen uit Noorwegen, Zweden, UK en USA laat zien dat traplopen een valpreventieve impact heeft, omdat mensen die blijven traplopen en daarbij hun spieren gebruiken, langer hun evenwicht en de kracht van het kernlichaam behouden.

Training for seniors

6. Alternatief voor trapliften

Assi Step Stair Climber

Het nummer één alternatief voor trapliften is de trapklimmer AssiStep.

In tegenstelling tot rechte en gebogen trapliften, stelt de AssiStep zijn gebruikers in staat actief te blijven en de extra ondersteuning te krijgen die nodig is om hun spieren te onderhouden. De AssiStep is ook voordeliger en neemt minder ruimte in beslag, aangezien deze wordt geïnstalleerd als normale railing en zodoende minder dan 9 cm uit uw muur steekt.

5 belangrijke voordelen van de AssiStep ten opzichte van trapliften:

  1. Bevordert een goede gezondheid door u in staat te stellen actief te blijven
  2. Betrouwbaar en lage servicebehoefte, omdat het een puur mechanische oplossing is
  3. Kan worden geïnstalleerd bij zowel rechte en gebogen trappen
  4. Esthetisch aantrekkelijk, met een Scandinavisch design
  5. Voordeliger en eenvoudiger in gebruik.

Zoals gezien in:

Kies uw Assistep

Configureer uw AssiStep - in slechts een paar stappen!

Welk type trap heeft u?

Valg

Wie bent u? Bent u een particulier of een instituut die interesse heeft in een Assistep?

Valg

We hebben uw postcode nodig om de dichtstbijzijnde dealer te vinden en uw verzendkosten en installatiekosten te kunnen berekenen.

Omdat u een ander type trap heeft, bieden we u een huis inspectie aan om zo een aanbieding te kunnen doen.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

In sommige gevallen hebben wij meer informatie nodig over uw trap. Daarom vragen wij u om uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen bellen indien nodig. Uw emailadres hebben wij nodig om uw offerte te kunnen mailen inclusief extra informatie.

Controleert u alstublieft uw ingevoerde gegevens voordat u op verzenden klikt.

Nadat u het formulier verstuurd heeft ontvangt u een email met een prijsindicatie. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en is veilig bij ons.
Bedankt voor de aanvraag. U ontvangt binnenkort een e-mail met meer informatie en een prijsopgave op basis van uw keuzes